Olen 39 – vuotias rakentaja Vihdistä. Lähdin ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleihin, koska se on mielestäni hyvä jatkumo kaikelle sille työlle, jota olen tähän mennessä ehtinyt tehdä. Toki nyt tavoittelemani paikka kansanedustajana on iso harppaus uuteen ja tuntemattomaan. Olen kuitenkin aina ollut valmis suuriinkin haasteisiin.

Ajattelin tämän ensimmäisen blogi kirjoituksen muodossa hieman valottaa, millainen ehdokas sinulle on tarjolla. Tulevissa kirjoituksissa pääset tarkemmin tutustumaan mitä minun pääni sisällä liikkuu.

Isoimman osan elämästäni olen asunut synnyinkunnassani Vihdissä. Väliin mahtuu vain armeija-aika Keuruulla suojelukoulussa sekä parin vuoden jakso helsinkiläisenä heti armeijan jälkeen 2000-luvun alussa. Palattuani noiden parin vuoden jälkeen Vihtiin olen kuulunut siihen kuntamme väenosaan joka pendelöi päivittäin pääkaupunkiseudulle opiskelun tai työn vuoksi. Aluksi opiskelin Helsingin Ammattikorkeakoulussa rakennustekniikkaa ja sittemmin olen suhannut eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitseville rakennustyömaille.

Tällä hetkellä työmaani on Espoon Kivenlahteen rakentuva noin 250 asunnon kokonaisuus joka valmistuu samoihin aikoihin tulevien eduskuntavaalien kanssa. Tämänkin vuoksi juuri nyt olisi helppo ottaa loikka uusiin haasteisiin.

Ammattiurani olen tehnyt rakentamisen parissa. Olen työskennellyt 15 vuotta kahdessa eri yksityisessä rakennusliikkeessä työnjohtajana uusien asuntojen rakentamisen ja niihin liittyvien takuukorjausten parissa. Rakentaminen työnä on mitä palkitsevinta. Talon rakentuessa montusta kohti valmiita koteja näkee konkreettisesti mitä ollaan saatu aikaiseksi. Myös palaute onnistumisesta tulee heti valmistumisen jälkeen asukkailta.

Ammattiin liittyvänä vaikuttamisen reittinä minulla oli vuosina 2004-2015 ammattiyhdistystoiminta. Noina vuosina olin aktiivisesti mukana Helsingin Rakennustoimihenkilöt ry:n toiminnassa. Toimin myös työpaikallani noina aikoina luottamusmiehenä. Tuo aika opetti minulle paljon. Erityisesti opin arvostamaan hyvää neuvotteluilmapiiriä ja vuorovaikutusta henkilöstön sekä työnantajan välillä. Minulle konkretisoitui mitä tarkoitetaan sanonnalla ”sopien, ei sotien”.

Vuonna 2008 minulle tuli mukaan elämään kunnallispolitiikka, kun asetuin ehdolle kuntavaaleissa. En heti päässyt läpi vaan jäin varasijoille. Vihdissä oli kuitenkin käynyt niin onnettomasti, että ääntenlaskennan yhteydessä tapahtuneiden epäselvyyksien johdosta vaalit uusittiin vuonna 2009. Tuolloin minä tulin valituksi kunnanvaltuutetuksi ja tuossa tehtävässä olen saanut jatkaa aina näihin päiviin saakka. Nyt olen kunnanvaltuustomme 1. varapuheenjohtaja sekä valtuustoryhmämme puheenjohtaja. Olen toiminut näiden vuosien aikana myös Länsi – Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunnassa, tarkastuslautakunnassa, kunnanhallituksessa sekä Lasten- ja nuorten lautakunnassa.

Puolueen tehtävissä olen toiminut rinnan kunnallispoliittisen elämän kanssa. Kokemusta on kertynyt oman puolueosastoni johtokunnasta, kunnallisjärjestömme hallituksesta, piirimme kokouksista sekä puoluekokousedustajana toimimisesta. Sosiaalidemokraattinenpuolue on siis minulle tuttu vaikuttamiskanavana melko leveällä rintamalla.

Harrastuksiini kuuluu VPK eli vapaaehtoinen palokunta toiminta ja liikunta. VPK:ta voi kutsua harrastuksen ohella myös elämäntavaksi. Minulla tuo tapa on kulkenut mukana elämässä 10 – vuotiaasta alkaen ja tulee varmasti jatkumaan niin pitkään kuin jalka vähänkin nousee. Tässä toiminnassa kiehtoo sen monipuolisuus. Harjoittelemme monen moisia taitoja kuten monenlaisten tulipalojen sammuttamista, ihmisen pelastamista mitä erilaisimmista tilanteista sekä niin loukkaantuneen kuin sairastuneenkin ihmisen hoitamista. Näitä taitoja käytämme sitten hälytys tehtävillämme, kun hätäkeskuslaitos meitä on tehtävälle hälyttänyt. Välillä melko tiukoistakin tilanteista selviämme eteenpäin hyvällä porukkahengellä, joka onkin toinen syy pitkään jatkuneeseen harrastukseen.

Melko tiukka-tahtinen elämä ei minun kohdallani rasita muita ihmisiä yhdenhengen taloudessani. Toki hyvää pohdiskeluapua tarjoaa Vihdissä asuvat vanhempani, mikäli jokin kiperä kysymys kaipaa näkemystä pidempään palloa tallanneilta ajattelijoilta.

Näillä ajatuksilla lähdetään kohti vaaleja ja tämän iltaista kampanjan johtoryhmän tapaamista. Toivottavasti kiinnostuit ja palaat kanavalle lukemaan ajatuksiani.

Categories: Erkki Aronen

1 Comment

Eeva-Liisa Jalkanen · elokuu 10, 2018 at 2:56 pm

Hieno esittely ❤️ Tsemppiä valitsemallesi uralle ja Onnea 👍🏻😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *