Nummelanharjun kehittämiseksi on ollut viime aikoina monenlaisia ajatuksia. Yksi liittyy kerrostalojen rakentamiseen lentokentän kupeelle. Aiheesta oli virinnyt keskustelua Luoteis Uusimaa lehden tulevaisuustyöryhmässä jossa kunnallispoliitikot vapaamuotoisesti miettivät Vihdin tulevaisuuden suuntaa.

Päätin tehdä aiheesta kyselyn facebook sivulleni, koska siitä virisi lähipiirissäni tiukkoja mielipiteitä. Kyselyyni osallistui 109 vastaajaa joista 92 % vastusti ja 8 % kannatti tarkemmin taustoittamatonta kysymystä pitäisikö kerrostaloja rakentaa Nummelan lentokentän kupeelle. Toki moni oli varmasti perehtynyt aiheeseen jo aikaisemmin lehden sivuilta ja tiesi hyvin mistä puhe.

Kyselyn sanallisessa osiossa puolustettiin tiukasti harjun alueen ulkoilumahdollisuuksia ja haluttiin turvata alue Nummelan keuhkoina. Nämä ajatukset kulkevat samaa rataa kuin saamani suulliset palautteet aiheesta. Moni ajattelee asiaa niin että lentokenttä nykyisen kokoisena puoltaa paikkaansa mutta sen ympärille muodostuneet liikuntaharrastuksille tarkoitetut alueet ovat vielä tärkeämpi saada säilymään Nummelan kasvaessa. Varsinkin Frisbee golfin harrastajat muistuttivat ahkerasti alueella olevan kentän olevan monen maailman huipulla lajia kisaavan harjoituspaikkana sekä muunkin laajan lajin harrastajakunnan ahkerassa käytössä.

Monilla Vihtiläisillä on huoli harjun pohjaveden keruusta. Tästä on keskusteltu jo aiemmin paljon lentokentän päällystyksiin liittyvissä keskusteluissa. Nyt tämä kaikenlainen muukin uudisrakentaminen harjun ”kanneksi” koetaan monien mielestä vakavana uhkana pohjaveden keruualuetta kohtaan.

Tekemäni mielipidetutkimuksen perusteella ei Nummelan lentokentän ympäristöön haluta kerrostaloja. Itse jaan tuon saman mielipiteen. Nyt pitää käyttää kaikki ”paukut” jotta saamme Nummelaa kasvamaan kohti Huhmaria ja tulevaa juna-asemaa. Ja toisaalta meidän pitää säilyttää yksi Vihdin hienoimmista liikuntapaikoista.

Categories: Erkki Aronen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *